De Keramische Aap

 De Keramische Aap - Gaby Rozenberg, Esserstraat 18, 3144 CD MAASSLUIS  -  06-24137770   -   info@dekeramischeaap.nl - KVK nr 64999017  

AAN DE SLAG

handen, klei,

 fantasie, 

creatie, 

voelen, doen, 

leren, 

genieten, zien, 

ontstaan,  

ongekende 

mogelijkheden, 

vormen, 

sturen, 

structuren, 

kerven, 

impressie,  

kleuren, 

kneden, 

stoken tot

steen,

In het keramiekatelier is van alles mogelijk.

U kunt kiezen uit één van de workshops, maar ook is er volop ruimte

voor een naar eigen idee samengestelde workshop.

Een minicursus bestaat uit meerdere dagen, waardoor er meer mogelijk is.

Diverse technieken kunnen verder uitgediept worden.

Van ontwerp tot eindresultaat.

Workshop 1 : Handvormen en decoreren

Altijd al eens zelf iets willen maken met klei? In deze workshop gaat u een werkstuk opbouwen met rolletjes en/of plakken klei. U leert de basistechnieken en hoe u een stevig werkstuk maakt. U kunt gebruik maken van mallen en/of afdrukvormen. Voor het decoreren zijn er vele gereedschappen en stempels aanwezig. Uw werkstuk kunt u beschilderen met kleislibs en onderglazuren. Uw werk wordt biscuitgestookt. (zie onderstaand voorbeelden van maakideeen)

Workshop 2 : Handvormen en/of Draaien

Handvormen als in Workshop 1. Tussendoor kan er een potje gedraaid worden op de draaischijf. In kleinere groepen kan er gekozen worden voor alleen draaien.
Workshop     : Handvormen en decoreren, WS-1 en WS 2 Voor wie      : tot 6 personen in het atelier (op locatie meer personen mogelijk) Tijdsduur : ca. 2,5 uur Data           : Op afspraak (ochtend / middag) Kosten             € 40-  per persoon (extra € 10,- transparant glazuren en glazuurstook) Inbegrepen     :  Materialen (1,5 kg. klei) gebruik gereedschappen en biscuitstook. Betaling        :  Vooraf op bankrekening of contant of met “tikkie” na afloop (geen pinautomaat aanwezig)  Inschrijven    contactformulier  

Workshop / Minicursus

Maakidee:

Schalen maken van een plak klei.  De plak rol je zelf uit tussen latjes of met de wals. In de kleiplak kan van alles ingerold worden, zoals b.v. gekleurde stukjes klei, en kan volledig naar eigen fantasie gedecoreerd worden. De plak wordt voorzichtig over een mal gedrapeerd, zodat de schaalvorm ontstaat. Drogen met de föhn voor stevigheid, en eventueel pootjes of hengsels bevestigen.
Schalen maken met een steunmal.  Met behulp van een steunmal leg je een patroon van rolletjes, slierten, bolletjes, stukjes klei. Alles wordt aan elkaar verbonden door aan de zichtzijde de oppervlakte glad af te werken. Aan de andere zijde is het legpatroon zichtbaar. U kiest een holle of bolle vorm, afhankelijk van welke kant u wilt dat het legpatroon zichtbaar blijft. Met een föhn kan het werkstuk versneld worden gedroogd, zodat het wat steviger wordt, en er eventueel pootjes aan de onderkant gemaakt kunnen worden.
Handig om te weten: - Kleding kan  vies worden, maar de klei is uitwasbaar, en schorten zijn aanwezig. - Deelname is voor eigen risico / Breuk is voor eigen risico - Koffie, thee, fruitlimonade en koekjes zijn aanwezig. U krijgt bericht als de werkstukken klaar zijn en opgehaald kunnen worden (ca. 2 a 3 weken). In regio Rijnmond e.o. kan tegen een kostenvergoeding van € 15,- bezorgd worden.
Betekenis kleurknoppen Momenteel niet beschikbaar Miniworkshop Reguliere workshop Minicursus